preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

„Mreža čitanja“- projekt za poticanje čitanja i kreativnosti

Dijamant zablista na trenutak, a knjiga može obasjati život zauvijek.

Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari

Svake godine  Hrvatska mreža školskih knjižničara provodi projekt kojemu je cilj motivirati i potaknuti učenike na  čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Ovaj projekt ne potiče samo razvijanje vještina, sposobnosti i kompetencija kod učenika, nego i kod mentora i nastavnika  sudionika projekta izgrađuje  timski duh  i potiče na  cjeloživotno učenje.                                                     

 


Tema projekta bila je: knjiga, knjižara, knjižnica. Projekt se sastoji iz dva dijela: od kviza znanja i multimedijalnog uratka i provodi se na tri razine: školskoj, regionalnoj i nacionalnoj.

Ove godine po prvi puta naši učenici su  sudjelovali u kvizu znanja i multimediji.

Natjecanje u kvizu znanja na školskoj razini se provelo online 11.12.2020. na kojemu je sudjelovalo deset učenika.

Za kviz znanja mentorica učenicima bila je profesorica hrvatskog jezika Suzan.--a Ković, koja je uz izuzetno zalaganje i entuzijazam pripremila učenike. Pet  učenica prošlo  je školsku razinu natjecanja: Linda Gale 4.c, .Josipa Koštić 4.b, Lucija Ivišić 4.b, Mia Kapović, 4.b. i  Vlatka Knežević 1.n.

Učenike je nadgledala mentorica prof. hrvatskoga jezika Suzana Ković i članovi povjerenstva: profesorice hrvatskog jezika Sanja Balić, prof. informatike Vanja Perković, i vanjski član povjerenstva prof. hrvatskog jezika i stručna suradnica knjižničarka Berislava Gizdić iz Ekonomske i upravne škole Split. Dvojica učenika iz 1.n razreda, Mateo Vojković i Dominik Rvović su uz pomoć mentorice stručne suradnice školske knjižničarke Margarete Glavurtić i prof informatike Vanje Perković izradili animaciju  na temelju pročitana tri zadana romana i poslali na natjecanje prosudbenom povjerenstvu za školsku razinu. Rezultate možemo očekivati do 24. prosinca. 2020.

Na ovom natjecanju naši učenici su pokazali da uz trud i zalaganje mogu postići zavidne rezultate i biti ponos svojim roditeljima i nastavnicima.

I ne zaboravite da čitajući otkrivate nove svjetove u kojima zaboravljate svakodnevnicu i uranjate u čaroban svijet knjige.

                                                                                                Margareta Glavurtić,

           stručna suradnica knjižničarkaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Velimir Ćurčija   datum: 18. 12. 2020.PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju