preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

Međunarodni dan čaja

 Prema jednoj od legendi čaj je otkrio kineski car Shen-Nung i to davne 2737. godine prije Krista. Oprezan i dalekovidan, radi zdravstvene preventive zahtijevao je da sva voda prije konzumacije bude prokuhana. Jednog toplog ljetnog dana krenuo je u posjetu jednoj od svojih pokrajina. Na pola puta zaustavio se da odahne te naredio poslugi da mu prokuhaju vodu za piće. U tom trenutku je vjetrom nošeno osušeno lišće iz obližnjeg grma slučajno palo u kipuću vodu te je zamutilo smeđom bojom. Ovaj nije mogao odoljeti, a da ne proba novonastalu tekućinu čarobna mirisa. Znatiželjni car bio je oduševljen čajem, a ostalo je povijest.

Čaj je ukusan napitak koji se može piti topao i hladan. Zavisno koje biljke koristimo za pripravu ovog napitka, čaj nam može pomoći kod prehlade, kolesterola, dijabetesa, glavobolja i ostalih mnogobrojnih oboljenja.

Čaj sadrži preko 300 sastojaka, a najznačajniji su alkaloidi, eterična ulja, polifenoli, vitamini i minerali. Po sadržaju alkaloida sličan je kavi, ali za razliku od kofeina iz kave, ovaj iz čaja se sporije otpušta u organizam te ne izaziva ovisnost. Odmah iza vode, čaj je drugo najkonzumiranije piće na svijetu i baš zato ćemo  provjeriti tokom ovih zimskih mjeseci i dužeg boravka u kući koliko često i koje sve vrste čaja piju naši učenici.

Pozivam sve učenike da sakupe što više ambalaža različitih čajeva.

Onih 5 koji sakupe najviše bit će nagrađeni ocjenom odličan iz suradnje  u nastavnom procesu iz predmeta Poznavanje robe kod prof. Antonije Slavica.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: vanja perković   datum: 17. 12. 2020.PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju