preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Virtualna knjižnica

News portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskojna kojem je predstavljena i naša škola

ŠKOLSKI LIST
Savjeti za roditelje

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha  ove brošure je informirati roditelje o toj pojavi

Vijesti

Svjetski dan GIS-a

GIS (Geografski informacijski sustav) je znanstveni okvir za prikupljanje, analizu i vizualizaciju geografskih podataka koji će nam pomoći u donošenju boljih odluka.

Svjetski dan GIS-a kao jednodnevni događaj obilježava se treću srijedu u studenom već dugi niz godina.  GIS dan je prilika  za korisnike tehnologije geografskih informacijskih sustava kako bi se demonstrirale različite aplikacije koje doprinose društvu.

GIS smo upotrijebili kao alat za korelaciju između strukovnih predmeta, geografije i informatike.

Profesori škole upoznali su se s GIS-om kroz prošlogodišnji projekt SN4SD. Potrebnu bazu podataka kreirala je prof. Perković iz Informatike uz asistenciju prof. Čapalija iz Geografije i prof.Prezzi iz ekonomske grupe predmeta. Ugostili smo prof. dr.sc. Antonio Morić-Španić koji nas je uputio u rad s GIS-om te ukazao na njegove  mogućnosti u obrazovanju.

Učenicima smo demonstrirali  rad GIS- a pod nazivom "Shipping cost calculation using GIS in VET" i tako otvorili vrata najsuvremenijim metodama poučavanja. Obilježavanjem ovog dana svoja postignuća dijelimo s drugima kako bismo i njih potakli na korištenje GIS-a u nastavi.

Gis u nastavi

 


 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: vanja perković   datum: 10. 11. 2020.PROJEKTI

 

Projekt Come, See, Learn... dobio je europsku oznaku kvalitete 

 


PODUZETNIŠTVO

Izložba “Poduzetničke boje”

Split, KTŠS, 11. travnja 2019.

Marketing za male i srednje poduzetnike

Video kao rezultat projekta Postani/ostani poduzetnik (POP)

 


CARNETZNAŠ LI SE ZAŠTITITI NA INTERNETU ?


Korisni linkovi

EU projekti 

preskoči na navigaciju