2020-11-10 01:59:45

Svjetski dan GIS-a

GIS (Geografski informacijski sustav) je znanstveni okvir za prikupljanje, analizu i vizualizaciju geografskih podataka koji će nam pomoći u donošenju boljih odluka.

Svjetski dan GIS-a kao jednodnevni događaj obilježava se treću srijedu u studenom već dugi niz godina.  GIS dan je prilika  za korisnike tehnologije geografskih informacijskih sustava kako bi se demonstrirale različite aplikacije koje doprinose društvu.

GIS smo upotrijebili kao alat za korelaciju između strukovnih predmeta, geografije i informatike.

Profesori škole upoznali su se s GIS-om kroz prošlogodišnji projekt SN4SD. Potrebnu bazu podataka kreirala je prof. Perković iz Informatike uz asistenciju prof. Čapalija iz Geografije i prof.Prezzi iz ekonomske grupe predmeta. Ugostili smo prof. dr.sc. Antonio Morić-Španić koji nas je uputio u rad s GIS-om te ukazao na njegove  mogućnosti u obrazovanju.

Učenicima smo demonstrirali  rad GIS- a pod nazivom "Shipping cost calculation using GIS in VET" i tako otvorili vrata najsuvremenijim metodama poučavanja. Obilježavanjem ovog dana svoja postignuća dijelimo s drugima kako bismo i njih potakli na korištenje GIS-a u nastavi.

Gis u nastavi

 

 

 

 


Trgovačka škola Split